Председателят на парламентарната група на  Има такъв народ Тошко Йорданов 

...
Председателят на парламентарната група на  Има такъв народ Тошко Йорданов 
Коментари Харесай

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ получи забележка в парламента

Председателят на парламентарната група на  " ИТН " Тошко Йорданов  получи  забележка  по време на полемиката във връзка план на решение за одобрение на Споразумение сред министър-председателя, представители на Министерския съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в бранш енергетика, подписано на 3 октомври 2023 година

Доволен съм от вчерашния ден и това, което се случи, тъй като над 100 индивида на тази среща видяха кой командва обединението, разяснява от парламентарната естрада Йорданов. Според него в действителност няма коалиция, има еднолично ръководство на Делян Пеевски. " Всички останали са добавки, а най-жалкият придатък е тоя,  дето преди малко  избяга  от залата,  мъжката секретарка на Делян Пеевски, Николай Денков, дето му викат учен. Той е  учен по секретарство ",  каза Йорданов.

Председателят на Народното заседание  Росен Желязков  сподели, че за  оскверняване  би трябвало да го  отстрани  от съвещанието и му насочи предизвестие.  

Самото съглашение демонстрира безпределно ясно едно само нещо –  миньорите  и  енергетиците  бяха  излъгани, разяснява Йорданов. Според него синдикалните им водачи от Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България са ги предали, а Конфедерацията на труда " Подкрепа " са се държали мъжки.

По думите му  нито една от шестте точки на протестиращите я няма в съглашението.

По-рано през днешния ден, помолен да разяснява думи на енергийния министър, че тези седем точки са мъчно изпълними, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява пред публицисти, че не знае тези министри какво са правили през вчерашния ден, когато е подписвано съглашението. " Нали през вчерашния ден си сложих подписа, откакто часове наред водеха тези договаряния и в случай че в този момент министърът ще споделя, че това не е изпълнимо, да пристигна да го каже на трибуната и да гласоподавам срещу. Как по този начин ", сподели той.  

" Ако имате някакво геройство, излезте и кажете нещо,  а не се правете на тоя, дето стои до вас, тъй като той няма такова ", обърна се Йорданов към министъра на енергетиката Румен Радев. Министър Радев и министър председателят Николай Денков участват в пленарната зала.

Желязков наложи забележка на Йорданов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР